Udawalawa, Ella och sist men inte minst Ziggy 7 år!!

Den 17 januari kl. 03.45 ringde väckarn, och kl. 04.30 stod vår chaufför väntandes för att ta oss vidare på äventyr. Först på tur stod en sväng till en av Sri lankas nationalparker Udawalawa för safari. Efter en Ca.2h resa var vi framme och vår jeep stod redo för en sväng i djungeln. Här möttes vi av massvis med djur och vacker natur, bl.a., elefanter, krokodiler, papegojor, påfåglar, rävar, kaniner, varaner osv... Häftigt!!!!

Därefter åkte vi vidare till underbara Ella. Här möttes vi av en natur som ej går att beskriva med ord.... Sagolik! Höga berg, beklädda med grönska, djupa dalar, vattenfall.... Ella är ett måste att besöka om man åker till Sri lanka, magiskt!! Vårt boende för de tre kommande nätterna låg beläget högt uppe på ett berg med en utsikt som heter duga!!

I Ella besökte vi bl.a.  nine arches bridge, vattenfall, besteg little Adams peak, åkte det som kallas "världens vackraste tågresa", m.m.  

Vår underbara, fantastiska Trollunge Ziggy hade även turen att fylla hela 7 år i Ella. Efterlängtat som bara den!!! Detta firades med egentillverkad kak-tårta (av Penny), presenter, bestämmande av aktiviteter hela dagen samt resturangval. Mycket lyckad dag :)

Här kommer bilder... Synd bara att inte bilderna riktigt kan visa verkligheten...

Vår jeep på safarin.
(null)
Elefanter.
(null)
Nyvakna....Fika och presentöppning.
(null)
Blåsa ut ljuset...
(null)
Teplantage.
(null)

(null)

(null)
Rise and curry.
(null)
Underbar tågresa.
(null)

(null)

(null)
På toppen av Little Adams peak.
(null)

Vattenfall. 

(null)

(null)

(null)
Nine arches bridge.
(null)

(null)

(null)

(null)
Vår veranda.
(null)

(null)

(null)


7 år!!!!
(null)

Polhena

Blev en dagsutflykt till en strand som heter Polhena under våra dagar i Talalla.... Inte så märkvärdig strand i mina ögon i jämförelse med de andra stränder vi utforskat här... Dock så hade den något speciellt, det lever massvis med havssköldpaddor här, och när man tittade ut över havet så kikade det upp sköldpaddor mest hela tiden. Här snorklades det mest hela dagen och simmades med dessa fascinerande djur... Man kunde till och med klappa dem! Otroligt!
(null)

(null)Talalla

Tredje stället att bosätta sig på blev Talalla, som vi hört va mysigt och gemytligt! De va det.... Lugnt, vackert och fridfullt... Och typ inga turister alls! Vårt hotell som vi bodde på låg uppe på ert berg och hade maaaaagisk utsikt över havet. Och de enda gästerna som bodde där va....VI! Så vi hade allt för oss själva, personal, resturang, samt poolen, skönt kan man säga! Fyra nätter fick det bli här, i det lugna paradiset!

Vår tre hjärtan!
(null)

(null)
 En kall öl, ja faktiskt inte så tokigt ändå!
(null)
Vackra utsikten över stranden.
(null)
Kokosnöten som Ziggy alldeles själv klättrat upp och hämtat!
(null)

(null)

(null)
Happy!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Lite fotboll på stranden.
(null)

(null)

(null)Goyambokka

En vecka va bokat i Hiriketiya och därefter visste vi väll igentligen inte vart kosan skulle bege sig, men våra tankar styrde mot tangelle och Goyambokka...Så vi drog dit en heldag för att kolla läget och boender osv.  Stranden va liten men grymt fin. Dock så hade stället väldigt lite utbud på restauranger och vågorna va GRYMT stora och oberäkneliga, precis som vi hört rycktes om! Vi kände ganska fort att detta inte va optimalt för barnen, så en dag här räckte för oss. Men en grym dag blev det och lite lyxig är det väll ändå när de klättrar upp bara för ens egen skull för att fixa färska kokosnötter till en!! ;)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Hiriketya

Andra stoppet blev som bestämt det som ska vara surfers paradise... Hiriketya, horseshoe bay. Vi hade i förväg bokat även detta boende, och det va som ett litet hus  med två rum och toa, med uteplats på nederplan, helt perfekt även detta! Boendet låg uppe på en kulle, med en sjuk backe där det blev några bra träningspass med backryck, sjukt jobbigt, men man måste ju ligga i när man missar hela försäsongen!! ;)
Sri lanka är ett sjukt djurrikt liv, och även här hade vi dagliga gäster i form av apor av olika dess slag, påfåglar, ödlor, papegojor m.m. En kväll hade vi även en ca. 1,5 decimeters spindel med tjocka äckliga ben, då blev till och med jag lite skraj! 
Stranden va lite mindre än i mirissa....men sjukt mysig och otroligt vacker med några restauranger direkt på stranden. 
De första dagarna här va vågorna rätt små, men sista dagarna blev de perfekta för surf, så Robin surfade både tidiga mornar och eftermiddagar. Vilket paradis!!!!

(null)
Många mysiga spelstunder i skuggan på playan.
(null)

(null)
Resturangmys.
(null)
Gung...
(null)
Love u!
(null)

(null)

(null)
Bra Snorkling!
(null)

(null)
Medicin för själen!
(null)
En av många luncher.
(null)

Penny vågade hålla boaorm!
(null)

(null)
Lycka.
(null)

(null)

(null)
I väntan på våg.
(null)
Såja!
(null)Weligama beach

Från mirissa tog vi en dagstur till weligama, ett riktigt surfställe. Stranden va inte riktigt i klass med mirissa, men helt klart värt ett besök. Barnen fick även testa surfa för första gången, och visst gick det som en dans!!! Sjukt duktiga!!

(null)

(null)

(null)


Mirissa

Internet har det varit lite sisådär med, men nu jäklarns ska jag komma ikapp med bloggandet. Vårt första stopp på vårt äventyr här i Sri lanka var på mirissa. Vi hade bokat våra första 8 nätter i en träkoja bara ett stenkast från stranden. Det va en familj från Sri lanka som ägde stället och de bodde själva där, fast i en byggnad på markplan. Ett sjuuuukt mysigt ställe med apfamiljer och påfåglar som passerade utanför vår terass dagligen. Familjen vi hyrde av var det vänligaste jag mött och gjorde allt för att vi skulle trivas. Stranden va fantastisk vacker med svajande palmer, turkost vatten och perfekta vågor för barnen att leka i. Ett flertal restauranger fanns direkt på stranden, och på kvällarna lyste ljus och lyktor längs hela stranden. Tolvslaget på nyårsafton spänderades på en strandduk på stranden med fyrverkerier över hela stranden och glada människor, fantastiskt!

(null)

Våra värdar bjöd på äkta sri lankisk mat, mums!
(null)

(null)

(null)

(null)
Bästa❤️
(null)

(null)

Tuk-tuk
(null)

(null)
My man❤️
(null)

(null)
Krabbfångst!
(null)

(null)

(null)

(null)
Snorkling.
(null)

(null)

(null)
Klättra i palmer är det roligaste ziggy vet!
(null)
Eremitkräfta.
(null)
Eremitkräft-rejs!
(null)
Solnedgång, vackert!
(null)
Vår utetoa/dusch!
(null)


RSS 2.0