Feberfri.

Ny dag och en feberfri son... såå skönt! Men han är jätte slut forfarande ändå, orkar nästan inte göra nått, men det kanske inte är så konstigt efter nästan tre dygn med 39-40 graders feber. Dagen har iaf spenderats först med Emma & Amalia, Johanna & Tilly, och Carina & Rio, mke trevligt!! Sen drog jag, Carina och små pojkarna och hämtade hem Syrrorna Mira och Penny från dagis och drog hem till Carinas villa och lekte vidare. Eller flickorna busade och vi morsor drack kaffe och tjattrade :) Tack för idag!
.
Nu sover kidsen som vanlig denna tid och jag har min soff-slappar-tid.... Imorrn kommer Robin hem igen, vi lääängtar!
.
Penny happy face!
Smågrabbarna Rio & Ziggy.
Mira & Penny :)
Lillgrabben i sin mysdräkt.
Ciaoo!

Middag!

Vi var ju bjudna på middag till Frida och flickorna idag men jag ringde tidigt i morse för att säga läget med Ziggy. Men eftersom han inte har förkyldning utan endast feber (allstå inte smittsamt) och att han blev lite piggare i eftermiddag så åkte vi dit en sväng iallafall, han sover ju ändå den tiden. Maten slank ner, gott som det var, riktit jäkla gott faktist!! Men efter middan vaknade lillgubben och var riktit hängig igen... 39,5 grader, så då var det bara att bege sig hem igen. Men det va super mysit så länge vi kunde stanna iallafall, tusen tack vänner, synd bara att vi missade efterrätten :)
Just nu sussar prinsen... jag hoppas verkligen han piggnar till, hatar när mina hjärtan är sjuka!!
.
Matdax!
Bus!
Going!

Sjukling!

Inatt vaknade jag av att Ziggy var super ledsen och när jag känner på honom så är han stekhet. Så vi har en liten sjukling här hemma idag...39 grader nu trotts alvedon :( inga tendenser på förkyldning än, så hoppas det bara är en febersväng och att han sen blir frisk igen!
.
Lilleman just nu....

Lördagen!

Igår så hade vi match mot Kågedalen, matchen slutade 3-3, vi hade en kassaskåpssäker 3-0 ledning med massor av chanser för fler mål i första halvlek... men i andra hände något, antar att vi redan trott att vinsten var vår, för vi gick ner i tempo och slutade kämpa för varandra. Riktit surt.. känns mer som vi förlorade 2 poäng än att vi vann 1!
Aja, nog om det och istället om lite trevliheter... igår kväll så var vi nämligen bjudna till underbara Vera och Ludde på middag. En TOPPEN kväll med GUDOMLIG mat, bland det godaste jag ätit, och sen hade vi öl och vinprovning och spelade spel m.m.  Blev ganska sent så idag är man lite halv seg sådära, men det hör väll till  :)
Nu ska vi käka lite lunch, sen blir det väll bara en massa mys innan karl åker till jobbet i kväll igen...
.
Förätt.
Huvudrätt. Har tyvärr inget kort på efterrätten... vi hann äta upp den innan jag kom på att ta kort :)
Ludde & Robin chillar på balkongen.                             Kocken Ludde.
Moi.
Ludde och Vezzlan.
Allihopa, utom jag då :)

Ebba hela 8 år!

Idag är ingen vanlig dag...nej det är ju Ebbas födelsedag, hurra! Hurra! Hurra! Så vi har riktit ny kommit hem från kalaset, bara hunnit lägga i säng våra små troll. Ett mycket trevligt kalas som efter alla åkt hem avslutades med den sista planeringen av bröllopet, så nu har typ alla saker fallit på plats och guuuud så spännande det känns, börjar längta riktit mycket!
Stort grattis till Världens bästa Ebba igen, vi hoppas din dag har vart kanon, wee love you sweety:)

.
8-åringen som tappade framtanden på dagen!

Tårtdax.


Jag med barnen.. kolla Ziggy crazy i hörnet!                 Sexi Robin! :)


Tv-mys för Colin & Penny.




Hos Vera.

Jag och barnen var på besök hos Vera igår, Frida och flickorna var också där och Vera hade i vanlighetensnamn ställt till med kalas. Till lunch bjöds vi på soppa med nybakta pizzabullar och till mellis kaffe med kladdkakemuffins och en sån där kaka på pinne, såååå gott, soooom vanligt, och lika trevligt och mysigt såklart! :)
.
Efter en super kul träning igår afton så hade älsklingen gjort supergoda rostbiffsmörgåsar och hellt upp lite vin, så då blev det film och mys i fulla muggar... kvällslyx också med andra ors! Känns underbart att han är hemma igen :)
.
Idag så drar hela familjen en sväng upp på stan... vi måste fixa pass, blev ju inte sisst! Penny tycker att det känns huuur spännande som helst att vi ska till farbror polisen.
Tindra med lilla Märta.                                                  Och med Ziggy.
Lovis.                                                                     Penny.
Tindris.                                                                    och Mollie.
Frida med sin Mollie.
Ziggy och Märta.
Tindra, Penny och Mollie tar ett bad.
Ciao!

Vinst!

Så himla skönt med vinnst idag, 3-2 mot Sörböle!! Nu kommer jag sova gott inatt :)
Imorrn så ska vi träffas, frida & flickorna, Vera & flickorna, och vi, blir grymt trevligt!! Sen även träning och Robin kommer ju också hem... lutar mot en kanon dag imorrn!

TV

Fan va bra tv det är idag, både 'fångarna på fortet' och 'true talent', perfekt för sånna soffliggare som jag :) Nu ska jag poppa en poppcornepåse och dricka en massa(!!) vatten till, har ju derby imorrn mot Sörböle, jävlar vad vi ska krossa!!!
Ha en mysig kväll allesammans!
.
Mina hjärtan!

Leoslekland.

Idag så fick Penny ledigt från dagis, och istället så tog vi kärran till Leos för lek och bus! Var nog ett av dom bästa besöken där då Penny och Mira lekte non-stop, med så gott som inte nå bråk, förutom om en ballong då :) och Ziggy lekte på som bara den och var hur glad som helst och nöjd hela dagen. Jag har njuuutit i fulla drag med andra ord!
Ziggy och Tilly promenixar.
Bustjejerna Penny och Mira.
Mira åker.                                                                   å Penny.
Ziggy och Tilly leker.                                                   Rejs!
Ett försök att få stortjejerna med småbröderna på ett och samma kort... inte så enkelt men :)
Tack för en mysig dag allihopa!

Vi saknar dig pappa!


Jopp.

Idag hade vi turen att Carina och barnen kom på ett litet besök efter vi hämtat storflickorna på dagis. Hade inte så mycket att bjuda på, men en kopp kaffe och lite tjatter är ju aldrig fel, mycke trevligt :)
Nu sitter jag och slappar i soffan som vanligt denna tid på dygnet. Har just proppat i mig en poppcorne påse... Jag trodde att 'Ensam mamma söker' skulle börja idag kl 21.00 så jag blev lite besviken när jag märkte att det inte vad idag... aja, men den som väntar på nått gott :)
.
Sötisarna Penny och Mira.
Gulliga Rio.                                                               Min fina kille.
Gookillarna.

Dagis.

Just vart och lämnat lillstrumpan på dagis lilleman somnade på vägen hem så nu är det knäpptyst i hemmet! Ska ta och städa bort lite här hemma medans han sover, sen får man se vad som händer... ikväll är det fotbollsträning iaf, känns alltid lika kul :)
Lilleman på vägen hem, han va så glad innan han tvärslocknade :)

Ziggy&Penny.

Tog det här kortet på Ziggy idag och kortet på Penny dök direkt upp i mitt minne... var tvungen att leta fram det och visst är dom ganska lika ändå, trotts det alla säger att det syns att han är pojke, jag och Helena pratade lite om det lite senast idag :)
Här är Ziggy nyblivna 7 månader och Penny är nyblivna 8 månader.


Söndag.

Haft besök av Kippe, Helena, Wincent och lilla Winla idag... vi bjussade på lunch, pasta, och sen så drack vi lite kaffe och kikade på bröllopsbilderna som jag fotat på deras bröllop. Barnen busade på och vi vuxna tjattrade på...det har varit en riktit trevlig förmiddag :)
Nu står karln i köket igen och lagar middag... bara två timmar kvar tills han drar till jobbet igen. Känns alltid lika tråkit just innan han åker, men jag vet ju att det går huuur bra som helst och att det bara smäller till så är han hemma hos oss igen.
.
Lillgumman imorse, kom ner med frulle till pappsen.      Lillgubben.
Myyyys!

Tack vänner.

Middagen igår hos familejn Hellgren/Hedlund var underbart smaskig moch kvällen blev riktigt, riktigt trevlig. När barnen sussade så pasade vi på att lira lite spel... som såklart brudarna vann, vad annars ;)
Idag så har jag vart i Umeå på bortamatch. Vi förlorade med 5-2, vilket sög eftersom vi var värda minst ett poäng... men vi har ett litet problem och det är att vi släpper in alldelens för mycket mål. Nä nya tag, på onsdag möter vi Sörböle hemma, då ska det krossas!!
Nu har jag just skjutsat Ludde och Vera till stan för bio, så nu ska jag krypa ner i soffan med älsklinge och lite chirre och ha lite bio vi också, här hemma :)
.
Sötnosarna Harry och Penny.
Gokillen vår i fullfart.

Fredag är dagen!

Ziggy tar en powernap och penny och Robin badar... jag ska ta och packa en liten packsäck sen bär det av till Danne, Hanna & Harry på middag.... magen kurrar, ska bli grymt gott med mat och jätte trevligt att träffa dem :)
Ha en trevlig fredag allesammans :)

Regn idag igen!

Regnet öser ner... vindrutetorkarna på bilen är paj så jag får mig inte så långt. Penny är på dagis och lilleman sussar så gott i vagnen. Tror jag ska ta mig en välförtjänt powernap nu :)

Bvc.

Idag så har vi vart på BVC med lillkillen, han blir ju heela 7 månader imorrn, shit :) Han vägde nu iaf 8870g och var 71 cm lång. Alltid lika mysit att få fara dit och kolla hur mycket dom små vuxit... jag fick även bli lite stolt då BVC-tanten var råååga impad av Ziggy :)
Efter BVC besöket så fick vi ett kort besök av Vera och tjejerna, vi drack lite kaffe och barnen fick mellis och hann med en del tjatter... mycke trevligt!!
Nu ska jag slappa framför tv:n en stund och njuta av lugne tinnan det är dax för sängen!
.
Finisar!

Ute en sväng iafton...

På prommis...
Gookillen...
Fintjejen.

Trött idag.

Ziggy har varit lite jobbig med mamma sin nu i 2 nätter i rad... när han vaknat till, vilket var 2 gånger inatt så vill han vara vaken, och då har det tagit ett rejält tag innan han somnat om. Och även om han ligger i spjälsängen så håller han mig vaken med sitt omkringkrypande, att han ställer sig och går omkring, och olika slags ljud som han föör:) Nä hoppas på förbättring!!
Idag är ju vädret riktit kasst, så jag tror vi håller oss inomhus... ett litet bad har vi hunnit med iaf.

Vaccin och tandläkaren.

Idag har både jag och strumpan vaccinationerat oss, vilket gick huuur bra som helst! Hon var hur cool som helst, bara just innan sköterskan skulle dra ut sprutan såg jag mungiperna grogs neråt, men det stannade vid det :) Efter besöket där så ville Penny på dagis och berätta för poolarna där att hon tagit en spruta, så självklart fick hon det. Vid 13.30 åkte jag och hämtade hem henne och vidare till tandläkaren. Penny var även där hur avslappnad som helst och tandläkaren berömmde hennes fina små tänder :) Tur vi fick världens bästa tandläkare också, tror första intrycket spelar in stor roll i framtida tandläkarbesök!!
Nu är jag supertrött så dax för sängen!
Stolta tjejen ville visa gaddarna för kameran :)             Gookillen.
Ute på prommis.
Nattinatti allesammans!!!

Lyx!

Idag efter kl.14 så kom Vera och hennes flickor och Frida med hennes, och med sig hade Vera ett underbart gott bröd och goofika, det ända jag var tvungen att ställa fram var kaffet... snacka om lyx :)  Vi tjattrade i några timmar och alla barnen fick leka av sig ordentligt. Riktit mysig dag :)
Imorrn väntar både vaccinationspruta för mig och Penny och tandläkabesök för Penny...blir mer än spännande kan man säga!
.
Toktjejerna.
Lilla Märtis.                                                              Lovis & Ziggy kramas.

Helena & Kippe 13/8-2011

Igår så var jag och Robin på Kippe och Helenas underbart fina bröllop. Brudparet var sååå fina och dagen/kvällen/natten var full späckad med god mat, roliga tävlingar, god dryck, trevligt folk, och a lot of looove :) Vi var väll hemma efter kl.04.00, så annat än roligt kan jag lova er att vi inte hade! :)  Själv så hade jag även äran att få agera fotograf under dagen, toknervösa jag tryckte av som bara den så nu hoppas jag bara att det blev några bra bilder iaf :) Vill inte he in massa bilder här före brudparet själva sett bilderna, men en bild bjuder jag på det vackra brudparet iallafall:)
Vi tackar svärmora och Ludde & Vera för skötning av barnen, ni är guld värda ska ni veta!
.
Helena & Kippe.


Statsbesök.

Idag så har hela familjen vart en sväng på stan och handlat lite små saker och käkat lunch/fika med Danne, Hanna och Harry. Vi hade även tänkt fixa pass till barnen och Robin, men vi var där 15.03 och dom stängde kl.15.00...typiskt! Får bli nån annan dag!
Ikväll så har vi käkat googrillat med pommes och bea-sås och spelat lite spel, mys! Nu sussar barnen så nu blir det ett glas rosevin och en rulle med älsklingen!
Busbarnen.
Spel....
Ha en mysig fredag!

Kalas!

Jag och barnen har haft en toppen dag hos broder i Luleå idag. Vi käkade vofflor till lunch, chillade, busade och såg lite film. Vid tre tiden kom resten av firarna och då blev det gooosallad och en massa goofika osv. Vid fem så var vi tyvärr tvungna att styra kärran hemmåt för att hinna hem till fotbollsträning...
Nu sussar barnen och jag har min kära sambo vid min sida, nu ska det mysas kan jag lova :)
Tack Danne för en toppen dag och ännu en gång ett stort grattis :)
.
30-åringen öppnar paket.                                           kockarna fixar salladen.
Gulltjejen min.                                                         Båda gullungarna mina.
Pappa med Ziggy och Bounus kusinen Vilmer.                  Pappa & Marianne med barnbarnen.
Bonuskusinerna Elias och Penny.
Ciao!


Daniel 30 år!

Idag blir världens bästa bror 30 år... så jag och barnen ska dit och fira. Barn 1 är klar, nu återstår bara jag och Penny... sen rullar vi mot Luleå! Ha en bra dag allihopa!

Bläää.

Är ganska nyhemkommen efter match mot Burträsk, bara hunnit lägga barnen och fått i mig en himelsk god ost och korv macka. Matchen talar vi inte mer om! Imorrn bitti tar jag och barnen kärran mot Luleå och min kära bror som fyller 30 år, blir super trevligt! Sen när vi kommer hem så är Robin hemma igen... veckan har gått grymt fort, och det känns toppen att ha han hemma några dagar igen!
Nu ska jag hoppa isäng, är grymt trött! Natti natti!!

Trött!

Vart en liten halv seg dag... sett lite film, busat lite, halv slumrat till några gånger, tillslut vart Penny less och bönade och bad att vi skulle göra något så vi tog kärran och åkte till min pappa och plockade massa bär och busade en stund... gillades!
Nu sitter jag och chillar i soffan, barnen sover. Gör nog jag också snart... är riktit, riktit trött!
.
Hihihi.....

Tisdag!

Har just käkat lite lunch, Ziggy sussar ut i vagnen och lillan är på dagis några timmar. Det är så tyst här hemma, känns nästan lite skumt. Ska försöka göra lite nytta innan lillgubben vaknar... städa lite, tvätta lite och diska lite, låter kul va?! :)


Regn.

Tack för alla fina komentarer om bröllopet. Fick en fråga hur allt kommer ordnas... det är så att vi har anlitat en svensk bröllopsfixare som fixar allt för oss så som vi vill ha det. Känns bäst så, så man slipper lägga ner en massa, massa tid när man är där nere... man vill ju lixom hinna njuta och inte stressa som nå tok. Det kommer bli perfekt :)
.
Nu är man själv hemma igen och det blir första natten själv inatt... känns lite skumt... tur man vänjer sig fort! Dagen har iallafall vart grejt. Jag, Vera och små barnen var upp en snabbis till stan för bl.a framkallning av kort (från vår Ume-weekens vi hade i våras)  medans stortjejerna var på dagis. Va super kul att se korten.. tror fanken jag ska ta och köpa engångskamera fler gånger... så kul att inte veta hur korten ser ut och inte ha möjligheten att radera före man framkallat :)
Sen i afton har jag både hunnit med middag hos mormor och träning. Nu tror jag faktist jag ska dra mig till kojs!
Nattinatti!
Mina underbara barn.

Tindra 3 bast!

Idag så har familjen varit till världens bästa Tindra på kalas, tösen har ju fyllt 3 år!!! Vera hade som vanligt bakat underbart fika och en massa trevliga människor och söta små barn hade samlats för att fira gullungen... mycket trevligt och mysit kalas :)

Imorrn drar gubben efter 4 veckors semester till Sundsvall på jobb... kommer nog kännas lite tomt...
.
Födelsedagstjejen blåser ljusen.
Tindra och Vesslan.
Mollie, Penny och Tindra fikar.
Ellie.
Alice.                                                                        Holly.
Märta.                                                                       Gumman min i fiskedammen.
killen min.

Wedding!

Har fått frågor både om brölloppet och möhippan och självklart ska jag besvara dom...
Möhippanbilder skulle jag mer än gärna bjussa på hära men det är så att jag inte har en ända bild från dagen. Finns ju massor men brudarna har något i järnet, men jag hoppas jag får dom snart :) Sen när vi gifter oss... vi gifter oss på en underbart fin strand i Thailand den 9 december... Vi åker den 12 november och kommer hem den 22 december (6 veckor). Dom flesta närmsta släktingar+förhoppningsvis några vänner kommer närvara, blir UNDERBART, och vi längtar som tusan :)

Lördag.

Idag så har grabbarna svensexa för Kippe all day long, så jag och kidsen är helt själva. Vi började dagen med att ta en liten tripp ner till kurjan där kurjanfestivalen håller till i heljen. Vart riktigt besviken när jag lovat Penny att få åka karuseller när det inte fans en ända där(!!!). Men det va trotts allt en väldigt nöjd liten dam som begav sig hemmåt strax efter kl.14. Hon hade då fått hoppa hoppborg, fått poppcorne, fått målning i ansiktet och ridit häst. Typiskt nog lömmde jag kameran, brukar för övrigt näst intilltyp aldrig hända, men tur man har kamera på mobilerna nu för tiden ;)
Kl. 15 så hade vi match mot Flurkmark....piss!  mer säger jag inte.
Efter matchen åkte jag hem och hämtade mina små troll som min kära mor hade skött och begav oss tillsammans med Vera och flickorna och köpte Thaimat och drog hem till dom och käkade...MUMS!!
Nu sitter jag själv i soffan och gör nada.... tror jag ska ta ett glas vin och soma in till en film :)

Pite äventyrsbad!

Idag så var det igentligen meningen att vår familj plus familjen Andersson/Ögren skulle dra till Lycksele djurpark, men pga. det usla vädret som ägde rum i Lycksele kände vi att det kanske var lika bra att ställa in och dra på någon inneaktivitet istället. Så vi packade ner badkläderna och tog kärrorna till Pite stället för bad och skoj. Storbrudarna hade verkligen huuur kul som helst.. ville aldrig ge sig! Bara åka..åka...åka!
Efter ett antal timmar på badet drog vi ut en sväng till karusellerna och även till lekparken... En rikti  toppendag i underbara vänners sällskap!
På vägen hem drog vi förbi Bergsbyn och handlade pizza och drog hem och proppade i oss dom till 'Shrek 4'... riktit mysit och extra mysit när regnet öser ner utanför fönstret...
Rejs.
Robin och Penny.
Lovis käkar.                                                              Ziggy hade också kul.
Ziggy och Lova.
Karusellåkning.
Lekpark.
Tindra.                                                                       Ludde.
Penny.
Morsorna.

Burehällorna!

Blev en supelyckad dag ute på havet och på Burehällorna... Barnen och vi vuxna också för den delen trivdes som fiskar i vattnet, några grader varmare i vattnet hade inte skadat dock :) Efter dagens utflykt blev det att grilla lite här hemma bara familjen och ett glas vin, vilken underbar dag!
Båten står redo, bara karlarna kvar!
Spiggfångning.
Ziggy på promenad med farfar.                                  Robin med Penny och Colin.
Colin.                                                                       Bad.
Sötnosarna... Penny.                                                   Ebbis.
Lillpajken.

Strand!

Idag så är det ju hyffsat väder, varm och skönt iallafall så vi ska ta båten med fam. Lundström och Svärfar ut på Burehällorna, blir underbart :)
-Tv dosan vill jag alltid åt, fast jag inte får! Mamma förstår inte....
Söta skatebruden :)                                                    Badbruden.

Prästhällan.

Igår va det dax för årets kamp på prästhällan, årets tema var fångarna på fortet/mästarens mästare. Inför åtets tävligt stod det 2-2 mellan tjejerna (jag & Emmelie) och killarna (David & Robin). Vi brudarna var laddade till tänderna, men trotts detta gick i underläge direkt och jag tror ställningen var 9-2 innan vi tillslut vände... och tillslut VANN med 13-12... såå jävla skönt!!!! Vi ser redan fram emot nästa års kamp!! Dagen/kvällen bestod även av god mat, god tryck, bad, badtunna mm... helt perfekt dag!
Robin bästa tid i denna gren.                                      grillmästarn och Fader Fara :)
Gåta.
Emmelie king i denna :)
Badtunnebad...jag, Emmelie och david.
David och Robins kvällsdopp.

RSS 2.0