Recept!

Här kommer recepten på goo-bröden!!

Tunnbrödet:

Till 15 kakor.

50 g margarin
5 dl mjölk
1/4 paket jäst (för matbröd)
1/2 tsk salt
1/2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1/2 tsk hjortronsalt
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
ca.7 dl mjöl

Tillagning:
Smält smöret i kastrull, tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och rör ner mjölkblandningen. Tillsätt sedan saltet, socker och sirapen, rör.
Blanda hjortronsaltet med grahamnmjölet, rör der det och rågsikten. Arbeta in nästan all vetemjöl och inte för länge så degen blir seg. strö över lite vetemjöl, täck över med bakduk och jäs i ca.45 min.

När degen jäst fardigt, arbeta ihop den på mjölad bänk till 15 delar. Kavla ut dom till runda kakor, ca 20-25 cm i diameter. Borsta bort överflödeigt mjöl och kavla med kruskavel.

Grädda dom i torr och het stekpanna, knapp 1 min på varje sida.

Låt brödet svala övertäckr med bakduk på galler.

Går jätte bra att frysa ner....MUMS!!!!!




Frallorna.

ca 16 st:

50 g jäst (för matbröd)
5 dl vatten
50 g smält smör
1 msk sirap
1/2 msk salt
12-15 dl vetemjöl


1 ägg, uppvispat
tex vallmofrön, sesamfrön, riven lagrad ost eller nån annan god topping.


Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 C. Tillsätt det smälta smöret. Häll över lite av spadet äver jästen och rör om så det löser sig. Häll i sirap, salt och nästan allt mjöl. Blanda ordentligt, gärna i maskin, och forma sedan bullar och lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt sedan jäsa 45 min under bakduk.

Pensla bullarna med ägget. Strö över toppingen och grädda ca 8 min, 250C. Låt svalna på galler under bakduk. Sååååå GOTT!!

Går också super att frysa.



Kommentarer
Postat av: Elina

tack:) frallorna ska nog göras till helgen, mums!

2010-11-23 @ 23:41:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0